Sleepover med flickorna


Easy love

Idag gjorde jag protein pannkakor till frukost. Receptet är busenkel: en skopa av pulvret på bild som är köpt från sport butiken på storalånggatan samt lite mjölk, sedan vispa och stek. När pannkakorna (som är mera plättar i mitt fall) är klara så tillsätter man bara lite naturell kvarg, färska bär och banan. Voilaaaa:

Svar på frågor

Q: Hej, jag undrar om du skulle kunna berätta lite om musiklinjen? hur har du upplevt den under de år du gått där? på vilket sätt skiljer sig dina studier från de som går den "vanliga" linjen? har det i och med de många kurserna i musik begränsat något? vad har du tänkt göra efter gymnasiet? tack på förhand :)

 

A: Hello! Kul att du undrar om musiklinjen, skriver gärna några rader :) Jag har trivts bra, särskilt nu i trean då vi gjorde vår musikal. Det var helt obeskrivligt. Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden för vi har haft så roligt tillsammans. 


 

Musiklinjen skiljer sig eftersom man har mera timmar (musiktimmar alltså) med sin hemklass vilket man vanligtvis inte har om man går på vanliga linjen. Men man är inte bara med sin musikklass utom man har även vanliga, obligatoriska timmar tillsammans med ettor, tvåor och treor. Nästan varje period har vi haft åtminstonen en musiksträng, vilket kan ha varit: kör, studioteknik, spel (då fick vi välja våra egna låtar och sedan i slutet av kurser har vi konsert), musikteori och nu på trean hade vi musiktimmar som bestod av förberedning inför musikalen, scenisk gestaltning o.s.v. Allt som allt borde vi ha skrapat ihop 15 stycken musiktimmar från musikprogrammet. 

 

Enligt mitt tycke har det varit skönt att ha musiken som en break mitt på dagen eller tex på fredagseftermiddagen för att samla nya krafter. Det är en rolig linje och jag har lärt mig en hel del, särskilt inom musikteori. 

  

För mig har musiklinjen inte begränsat någonting då det kommer till kurserna. Men det betyder att jag har haft fullt schema i tre år förutom nu förstås för nu är det ju ledigt för oss Abi:n. Jag har tagit alla de obligatoriska kurser, tillämpade och fördjupade kurserna jag velat vilket resulterar i ungefär 94 kurser allt som allt. Så du kan nog läsa i princip vilka ämnen du vill skulle jag våga påstå. Om någon kurs krockar kan man alltid ta den på kontrakt, vilket faktiskt är roligt.

 

 

Efter gymnasiet bär det troligtvis av till Åbo eller Helsingfors, den som lever får se! Fråga bara mera om det är något mer du/ni undrar. Rekommenderar musiklinjen :) Lycka till! 

 

Q: Har du kort eller lång matte? :) jag kan inte bestämma mig..

 

A: Jag har haft kort matematik hela gymnasiet igenom. Om du är bra på matematik skulle jag börja med långmatte och kolla hur det är och om du inte trivs byta till kort matte. Det är många av mina kompisar som började med lång och sedan fortsatte med kort efter några kurser. :)


Powerwalk

Igår levde Vasa upp till sitt klichade rykte. Solen gassade och jag njöt för fullt då jag gick en lång promenad på isen för första gången i år. Hoppas vädret håller i sig till helgen.


Glad Måndag!

 
Idag är låten här uppe en hit. Älskar den. Vaknade till den och har bestämt mig för att somna till den inatt. Underbart. 

Summer dreams ripped at the seams

Har varit en längre tid nöjd med tillvaron, fångat dagen med näsan i boken. Men idag kom längan efter sommarvädret, varma dagar och kvällar, solbrännan och alla fägglada kläder som ligger just nu längst bak i garderoben prydligt. Just nu skulle jag vilja spatsera i ett par sköna shorts, en topp i en skrikande färg och låga söta skor en varm dag i Juli. Dör av längtan.
 

My cup of tea


Min kompis Maria tipsade mig om ett gudomligt gott te förra veckan, nämligen Rooibush Strawberry Cream. Igår var jag in till Il Bancos italienska shop och inhandlade det goda teet och jag är helt fast, det finns olika sorter och jag har prövat två stycken men tycker bäst om jordgubbskräm. Måste bara rekommendera vidare till er som är tefreaks och missat detta!

Penkkis del 2

Tänkte visa lite mera penkkis bilder, såhär kommer några bilder till. Enjoy:
Det går inte att förklara lyckoruset att köra runt i stan och ropa "Abi, abi, abi". Adrenalinet pumpade och leendet var större än någonsin. Efter på kvällen samlades vi alla i Solf lokalen där det blev Sitz som Jenny och Christa höll. Det blev en underbar dag, bänkskuddardagen kommer att vara ett minne för livet. 
 

R.I.P

Igår blev jag tillfrågad om jag kunde sjunga på minnesstunden som hölls i borgaregatansskola idag. Jag valde att tacka ja till uppdraget för jag har själv haft läraren då jag gick i högstadiet. 
Jag sjöng "Utan dina andetag" acapella framför eleverna och lärarna, var otroligt nervös att jag skulle brista men inga tårar fälldes förrän efteråt kom det emotionella emot mig, tårarna forsade ner för kinderna. Det blev en tung förmiddag, mina tankar fanns hos familjen som plötsligt miste sin pappa samt hos hans kollegor, livet är bra orättvist ibland. Minnesstudenten var otroligt fin.
Då jag kom till bilen hade jag fått parkeringsböter av Lapplisa, men just då kändes det inte som världens största grej. 

Penkkis del 1

Fick frågan om jag kunde visa bilder från Penkkis, mer än gärna göra det. Här kommer bilder från skolan:
Ellen var en tiger medan jag var Cruella de Vill. Mamma & Pappa fixade mitt hår tillsammans på morgonen, det blev mycket svart spray och även lite vit färg i håret som ni ser. 
Jag och hattmakaren Maria. Så fiffigt att ta en karaktär från Alice i Underlandet. 
Vår rektor höll tal för oss och våra föräldrar. 
Sedan gick vi till gymppasalen för att ställa i ordning inför självaste penkkisprogrammet. Här har vi Cruella de Vill, Amy Vinehouse, Krista Siegfrieds, Jack Sparrows medhjälpare, en Chiquita banana samt fåret Shaun. 
Bananer i pyjamas hittades även i salen. Det var så spännande att se vad alla hade klätt ut sig till. 
Sedan började Penkkisprogrammet och våra ettor & tvåor fick krypa in genom tunneln. 
Sedan blev det modevisning, här ser ni Michael Jackson. 
Vi hade ungefär 9-10 olika stationer. Vår grupp hade stationen Speed-dating. Det gick ut på att ettorna & tvåorna fick varsin lapp där det stod vad de skulle göra/säga under dejten medan vi ställde olika frågor. Jag höll mig i Cruella karaktären och frågade: Gillar du dalmatiner eller labradorer, gillar du flickor med svart hår, vitt hår eller ett hårsvall som är halva vitt och halva svart... And so on. Allt var förstås på skoj :)

Hello Sunday

Just have the time of your life.
Jag lovar att det kommer upp bilder från Penkkis inom snar framtid, hållutkik!

Swinging in the backyard

Det blev en skön fredag, jag tog det bara lungt och satte på ett möte samt därefter umgicks med min storebror. På kvällen började vi kolla på olika foton från då vi var småa, hittade massor roliga fotografier som fick mig och mamma & pappa att vika oss dubbla av skratt. Hittade bland annat en bild på Lizette 3 år som har klottat ner sig med memma runt hela anstiktet, lovely lovely!
Idag har jag och mamma varit på Bodybalance. Bästa sättet att kicka igång en bra dag och jag tror faktiskt inte att vi är ända som tycker det.. Salen var verkligen fylld idag! :)

Gym + lunchdejt tillsammans med Frillon

Igår efter ett gympass på Ladyline lunchade vi på "Magknappen" i stan. Det var väldigt gemytligt!
Jag invigde min nya tröja onsdagen till ära.

Penkkis 2013


The time

Imorgon smäller det, imorgon är dagen som vi väntat på äntligen här. Kan knappt förstå att det här händer, jag tycker att vi just började ettan i gymnasiet och lekte "Så ska det låta" tillsammans med musikklassen, haha.
Memories last forever! 
Spenderade en timme i stan tillsammans med Ellen idag, vi shoppade till Penkkis och Penkkis efterfest - det kommer vara euforiskt imorgon. Finns inte ord. Klockan 12.00 kommer vi stå på flaket imorgon som körs runt i stan, missa inte det. Lovar att kasta mycket godis! 

Allas favorit Minnie ♥


Måndagsbarn

Idag blev det ett 45 minuters pass RPV och sedan blev det Sh'bam som gällde tillsammans med Bella, otroligt roligt! Summan av kardemumman har kvällen mest bestått av träning på Sportsgym så nu skall jag krypa ner i sängen, tända ljus och sätta på en film.
Imorgon är jag förövrigt ledig - hörde jag ordet fiilis?

Mat- och filmbloggen

Igår firade vi lördag med trerätters i Smedsby:
Jag var glad och förväntansfull inför veckans bästa dag.
Här ovan ser ni beviset på vad vi åt. Otroligt god mat, chapmange samt vin från Monteleone. Ruskigt bra!
Röstade på den vinnande låten i UMK flera gången, då Krista vann var tårarna nära. 
Kollade även lite på svenska melodifestivalen och jag fastnade för balladen (ylläri ylläri) Hello Goodbye.
Efter lite melodifestival blev det film. Av dessa alternativ valde jag, Mimmi och Nico slutligen filmen The born legacy. Inte alls ett dåligt val, den var verkligen bra. Lördagen blev superhärlig, tack för de! :)
Söndagen till ära, var det brunch på Astor som gällde:

Tack Anna-Carin och Jonathan för den fina julklappen! Vi njöt alla tre. 
Efter Astor kollades filmen Puhdistus. Det slog mig att den filmen är snäppet råare än Lilja 4-ever, grymt!
För att få mig själv på andra tankar blev det ett Bodybalance pass på gymmet och bastu.

Söndagens låtar:

 

'Marry me'

Idag röstar jag på nummer fyra i UMK.


Du måste finnas

Igår satt jag i gymnasiets gymnastiksal i min ABI-dräkt och skrev i sex timmar. Kanske du också gjorde samma?
Därefter for jag hem och lyssnade på en av de bästa musikallåtarna, nämligen "Du måste finnas". Både min och mammas favorit låt, den är verkligen storslagen.
Jag körde till Bella en sväng och träffade gänget och planerade, surfade och delade våra åsikter. På kvällen firade vi pappas fördelsedag med släkt och vänner! Efter det sms:ade Emma mig och det blev nykter utgång i timmarna tre tillsammans med Emma, Sandra & Ellen. Det blev roligaste kvällen på länge, fjoll humor är bäst. 
Bild från Stockholmsskärgård då vi var på båtsemester. 
Idag har jag och mamma varit på Bodybalance på Sportsgym, inte sista gången jag far på det passet. Känns som om jag hittat mina favorit timmar på gymmet nu vilket är roligt!

True story


I turn the music up, I got my records on


*

I lördags hälsade vi på fina Sulf, på kvällen kollade vi Melodifestivalen och filmen Ps, I love you. Det blev en himla bra lördag och skön helg som mest bestod av chill.


Abiabiabi

Penkkisdräkten har kommit och jag är såå förväntansfull över 14 februari. Dagen då vi abi:n får fixa penkkisprogram åt ettorna och tvåorna i skolan, stå på lastbilsflaket och ropa samt klä ut oss - kommer bli bäst. Tänk att det har gått såhär otroligt snabbt! 

Shopping från Olivia's

Fick önskemål att jag skulle visa Ester Elenor tröjan jag köpte i torsdags, här är en sneakpeak:
Det här ljuset fick även följa med hem, stormdiggar ljus som doftar gott. 

Just nu:


Ordning & reda

 
Jag älskar att ha ordning och reda! Allt skrivs in i kalendern från personliga almanackan men har även börjat fylla i agendan i den nya kalendern från Harrods. Jag har märkt att de hjälper otroligt mycket. I det lila häftet skriver jag framtidsplaner och listar upp det jag vill hinna med, vissa tycker jag är pöpig med alla dessa listor men jag är säker på att jag inte är den ända.. Eller?
 

Poolparty

 
I tisdags pratade jag och Johannes om elevkårsstyrelsen framför föräldrar därefter promenerade jag från skolan till Radison SAS och ner till bastuavdelningen. Vi firade Isabella som fyllde 19 år i måndags med poolparty. Vi simmade, badade bastu och därefter åkte vi iväg till Oliver's. Körde hem ganska tidigt eftersom jag hade skoldag nästa dag men rolig kväll var det. Hojta till om jag skall ta bort någon bild, tack för en lyckad kväll! ♥

Fredag, bästa dagen på veckan.

Igår skrev jag prov, därefter satt vi i matsalen och läste Vasabladet noggrant, haha. Niorna var på besök i vår skola och elevkårsstyrelsen bjöd dem på kex och saft medan vi berättade om vår verksamhet. Andra året i rad vi gör det, riktigt skoj. 
Därefter sprang jag upp till fjärde våningen i skolan. Efter en stund studerande kom jag och min kompis Henzo/döden på att vi behövde en D-vitaminpaus. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag stämplade ut och tog helg, var otroligt glad. Helg, helg, helg - bästa som finns efter en lagom jobbig vecka.
Det var tid att springa till Sweet Vasa för att träffa huvudstadstjejen Daniela. Vi pratade nostalgi, framtidsplaner samt annat kul. Skrattade och mådde bra, drack kaffe och njöt. 
På kvällen kom pappa hem med och överraskade mig med att ha Escadas nya cherry parfym bakom ryggen. Den doftar ljuvligt. Blev överraskad och happykid!
På kvällen blev det middag tillsammans med mina föräldrar och därav filmkväll tillsammans med Sandra och Emma. Det var obligatorisk mysdräkt så jag körde med min ABI-huppare + collegebyxor. Vi hyrde "Remember me" medan vi skrattade av oss tröttheten. Perfekt avslut på en bra fredag, körde hem med ett leende på läpparna.

Om

Lizette

Glad, social och sprallig.